|

معلمان با رتبه بندی شدن چقدر حقوق می گیرند؟

دغدغه بهبود معیشت فرهنگیان که سال‌های طولانی به در بسته خورده بود، در وهله اول در چند ماه گذشته با پیگیری اجرایی شدن طرح رتبه‌بندی معلمان…

لینک کوتاه کپی شد

طرح رتبه‌بندی معلمان دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که فرهنگیان باید نسبت به آن آشنایی داشته باشند. رتبه‌بندی معلمان بر اساس اعلام مسوولان وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش می‌شود و هدف مستقیم رتبه بندی معلمان افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق هم می‌شود. مرحله اول طرح رتبه ‌بندی معلمان در نیمه ابتدایی سال ۹۴ با بار مالی ۱۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد. در ادامه آخرین خبر از رتبه بندی معلمان را می خوانیم.

حل مشکلات معیشت فرهنگیان در اولویت 

بررسی و رفع لوایح طرح رتبه بندی معلمان از دیگر موضوعات مورد توجه از آغاز به کار دولت سیزدهم در آموزش و پرورش است که با سطح معیشت معلمان مرتبط می شود.

دغدغه بهبود معیشت فرهنگیان که سال های طولانی به در بسته خورده بود، در وهله اول در چند ماه گذشته با پیگیری اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان به طور جدی مورد توجه قرار گرفت.

طرح رتبه بندی معلمان نیز از دیگر اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.

هرچند که زمزمه اجرای رتبه بندی معلمان نیز از سال ۹۷ به گوش می رسید اما وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادات لوایح این طرح را در چند ماه گذشته برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت.

این طرح ویژه معلمان رسمی و پیمانی است. آن دسته از معلمانی که ۳۰ سال سابقه خدمت به بالا تا ۳۵ سال دارند نیز از امتیاز بیشتری نسبت به سایر مشمولان برخوردارند. در مجموع هر معلم رسمی و پیمانی با بیش از ۲ سال سابقه کار می‌تواند از مزایای طرح رتبه بندی برخوردار شود.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که این طرح شامل آموزگاران، دبیران، مربیان تربیتی، هنرآموزان، مربیان ورزش، مربیان پرورشی، مراقبان سلامت، مشاوران، معاونان و مدیران واحدهای آموزشی است یعنی حدود ۷۲۰ هزار نفر در سراسر کشور از امتیاز این طرح بهره‌مند خواهند شد.

بر این اساس، معلمان با ۲ سال سابقه کار و بالاتر و این افراد در پنج رتبه و با سنوات ۲، ۶، ۱۲، ۱۸ و ۲۴ سال خدمت رتبه‌بندی خواهند شد.

بر اساس نظام رتبه‌بندی، سنجش صلاحیت معلمان طبق شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه ای انجام می‌شود.

شایستگی‌های عمومی شامل شرایط عمومی استخدام بر اساس مقررات استخدامی مورد عمل، شایستگی‌های تخصصی شامل رشته، مدرک تحصیلی، دانش موضوعی مرتبط با محتوای تخصصی دروس آموزشی و امور تربیتی، روش‌ها و فنون تدریس و هدایت و نظارت آن و شایستگی‌های حرفه‌ای شامل اخلاق حرفه‌ای، توانایی‌ها و مهارت های آموزشی، پرورشی و پژوهشی (کاربردی و مساله محور) بر اساس آزمون‌های الکترونیکی می‌شود.

مشمولان در صورت کسب صلاحیت‌ها و داشتن شرایط مربوط، می‌توانند به رتبه بالاتر ارتقا یابند و از مزایای جدول افزایش امتیازات موضوع این تصویب‌نامه برخوردار شوند. همچنین، به منظور ایجاد انگیزه برای معلمانی که براساس ضوابط و مقررات مربوط، آخرین طبقه و رتبه شغلی را اخذ کرده یا می کنند، به ازای هر سال سابقه تجربی که بعد از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب‌نامه کسب می‌کنند.

علیرضا منادی سفیدان رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پیش از این در گفت وگو با ایرنا با اشاره به تصویب نهایی لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی گفت: مدت ۹ ماه در کمیسیون آموزش با کار کارشناسی لایحه نظام رتبه بندی را بررسی کردیم، علیرغم بی مهری های که در فضای مجازی علیه پیگیر کنندگان آن بود، تصویب شد.

رییس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه این لایحه با درخواست نمایندگان از سوی دولت تدوین شد، گفت: در این قانون جایگاه هر معلم مشخص می شود وهر کس به میزان توانمندی و جایگاه خود حقوق دریافت می کند.

به گفته نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، در این قانون هیچ معلمی کمتر از هشت میلیون تومان حقوق نخواهد گرفت و تا ۱۶ میلیون تومان افزایش حقوق خواهیم داشت.

همچنین در این راستا یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش بارها اعلام کرد که با حمایت معلمان خدوم و صبور مجدانه پیگیر طرح تحولیِ رتبه‌بندی معلمان هستم وخود را موظف به پیگیری تا حصول نتیجه می‌دانم.

وی تصریح کرد: اطمینان دارم که با اهتمام دولت مردمی، نظر مساعد مجلس انقلابی و همراهی شورای نگهبان، جامعه معلمی به‌زودی طعم شیرین اجرای این طرح را خواهد چشید.

این طرح پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، به شورای نگهبان رسید که در آنجا به برخی از لوایح ایراداتی وارد شد که اول اسفند ماه سال ۱۴۰۰ اعلام کردند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان را رفع کردند و در نهایت معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی اشکالات شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی معلمان را برطرف و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ تعیین کرد.

در نهایت درباره آخرین وضعیت طرح رتبه بندی معلمان صادق ستاری فرد سخنگوی آموزش و پرورش گفت: این طرح شامل همه معلمان می‌شود و بیش از ۸۵۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند که براساس قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای آنها پیش‌بینی می‌شود.

صادق ستاری فرد درباره طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش آیین‌نامه رتبه بندی را امروز در اختیار هیات دولت قرار داد.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش براساس قانون یک ماه فرصت داشت که با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور و نظارت ۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به تدوین آیین نامه اقدام کند.

سخنگوی آموزش وپرورش ادامه داد: وزارتخانه در این مدت سعی کرد که اقدامات مربوط به رتبه‌بندی معلمان را به صورت مشارکتی با مدیران کل استان‌ها و تعدادی از محققین و مراکز پژوهشی پیش‌بینی کند، در نهایت آیین‌نامه مبتنی بر مفاد قانون تدوین شد.

وی خاطرنشان کرد: قانون با صراحت کامل تصویب کرد که باید از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ رتبه بندی معلمان اجرا شود و این طرح از این تاریخ برای معلمان پیش‌بینی شود.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره جزئیات این طرح یادآورشد: آیین‌نامه رتبه بندی معلمان یک پیش نویس و پیشنهاد است که وزارتخانه به دولت ارائه کرده و وقتی آیین نامه به دولت می رسد، امکان تعدیل مواردی در آن وجود دارد، بنابراین جزئیات این آیین‌نامه پس از تصویب اعلام می‌شود.

ستاری فرد یادآورشد: همچنین اینکه براساس قانون هر معلم در یک رتبه قرار می گیرد و هیچ معلمی وجود ندارد که این رتبه بندی شامل حالش نشود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای این آیین نامه باید به نحوی باشد که همه معلمان در یک رتبه قرار گیرند و هیچ معلمی خارج از رتبه بندی قرار نگیرد، این یک مزیت است که هم قانون و هم آیین‌نامه به این شکل نوشته شد.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره زمان اجرای قانون رتبه بندی معلمان اظهار کرد: براساس پیش‌بینی قانون، آموزش و پرورش از ابتدای فروردین به مدت سه ماه فرصت دارد که قانون رتبه بندی معلمان را اجرا کند.

وی افزود: ۳۸ هزار میلیارد تومان هم برای اجرای رتبه‌بندی پیش‌بینی شده است، منتظر هستیم که آیین نامه به تصویب هیات دولت برسد و در اولین فرصت طرح رتبه بندی معلمان اجرا شود.

سخنگوی آموزش و پرورش همچنین درباره میزان دریافتی معلمان پس از اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان توضیح داد: میزان دریافتی برای هر معلم براساس سه موئلفه حق شغل، شاغل و فوق العاده شغل از ۴۵ تا ۹۵ درصد متفاوت است.

ستاری فرد خاطرنشان کرد: دریافتی هر معلم براساس اینکه در چه رتبه‌ای یا همان استادی قرار گیرند، متفاوت است، بنابراین عدد و رقم نمی‌توان در این خصوص پیش‌بینی کرد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها