|

آخرین خبرها از فوق العاده ویژه فرهنگیان

فوق العاده ویژه فرهنگیان

بر اساس نظر مراجع حقوقی مجوز افزایش فوق العاده معلمان قابلیت اجرا ندارد و باید در انتظار رفع مشکلات مجوز سازمان برنامه و بودجه بود.

لینک کوتاه کپی شد

نادر سلیمانزاده رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش درباره فوق العاده ویژه فرهنگیان گفته: بر اساس نظر مراجع حقوقی مجوز افزایش فوق العاده معلمان قابلیت اجرا ندارد و باید در انتظار رفع مشکلات مجوز سازمان برنامه و بودجه بود. سلیمانزاده در توضیح این مشکل گفته است: مجوزی از سوی سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم که به استناد آن فوق العاده ویژه مشمولان طرح طبقه بندی مشاغل معلمان از ۲۱تا ۲۷ درصد تعیین شده است، در این مجوز، به مصوبه دولت در سال ۱۳۹۳، اشاره شده که براساس آن اولاً سقف فوق العاده ویژه ۲۱ درصدی تعیین شده و ثانیاً شامل معلمان کشور نمی شد.

به گزارش«شایانیوز»، در این راستا با چند مرجع حقوقی مشورت کردیم و اعلام کردند مجوز سازمان برنامه و بودجه به دلیل این که در سال ۹۳ مشمولین طرح طبقه بندی مشاغل معلمان، از امتیاز فوق العاده برخوردار نبودند، قابلیت اجرایی ندارد. چرا که این فوق العاده ویژه از سال۱۳۹۹ برای معلمان برقرار شده است.  از طرفی، سازمان برنامه نمی تواند سقف مصوبه دولت را رأساً افزایش دهد.

در این میان بر اساس آخرین اخبار فوق العاده ویژه فرهنگیان، نمایندگان معلمان می گویند پس از جلسه دو روز گذشته با آقای نوبخت متوجه شده اند که مسئولان وزارت آموزش و پرورش به صورت خودسرانه، مصوبات رسمی جلسه را اجرا نمی کنند و به جای شرکت در جلساتِ پیگیری مطالبات فرهنگیان و حمایت از احقاق حق آنان، در مقابل معلمان قرار گرفته اند که این موضوع حتی تعجب نوبخت را نیز در برداشته است.

جالب است فرهنگیان بدانند احکام فوق العاده ویژه  بعد از جلسه و تصویب برای فرهنگیان، مدتی بعد برای نیروهای مسلح نیز تصویب شد و هم اکنون برای همه آنان اجرایی شده است، اما وزارتخانه آموزش و پرورش با دلایلی واهی که در جلسه با آقای نوبخت به طور کامل رد شدند از اجرای آن سرباز زده است. به گفته نمایندگان معلمان نوبخت ضمن تاسف، ابراز داشته ادارت دیگر به نامه سازمان برنامه و بودجه خطاب به آموزش و پرورش استناد کردند و خواستار اجرای آن برای ارگان خود شده اند اما وزارت آموزش و پرورش از اجرای نامه ای که منحصرا برای آن ها نگارش شده بود سر باز می زند.

صحبت های سلیمانزاده درباره فوق العاده ویژه فرهنگیان

سلیمانزاده تصریح کرد: در جلسه ای که با حضور مراجع حقوقی برگزار شد، رئیس امور تلفیق و رئیس امور آموزش و پرورش سازمان برنامه و بودجه نیز حضور داشتند و کارشناسان حقوقی آن مرجع حقوقی صراحتاً اعلام نمودند که این مصوبه قابلیت اجرایی ندارد و اگر به این شکل اجرا شود، قطعا ورود نهادهای نظارتی را به دنبال دارد و در نهایت به ابطال نامه (مجوز) و خروج افزایش اعمال شده از احکام فرهنگیان می شود.

وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش از هرگونه اقدامی که بتواند ظرفیتی را متوجه فرهنگیان کند و در افزایش حقوق آن ها تاثیر گذار باشد، حمایت می کند و پیگیری چنین مواردی را از وظایف خود می داند، اما در عین حال موظف است تا این اقدام را در یک چارچوب قانونی انجام دهد، تا با مسایل و مشکلات بعدی مواجه نشود.

رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی افزود: تجربه نشان داده که برخی از مصوباتی که پشتوانه قانونی لازم را نداشته اند، ابطال شده اند، مانند سختی کار برخی کارکنان که در دولت دهم پیش بینی شده و یا حق عائله مندی برای بانوان مجرد و همچنین برخی از امتیازاتی که در مناطق خاص برای برخی از فرهنگیان اعمال شده بود و پس از گذشت چند سال از اجرایی شدن، با ابطال مصوبات، مجبور به خارج کردن افزایش های مذکور از احکام فرهنگیان شدیم لذا این موضوع خلاف شئونات فرهنگیان است و نباید وارد چنین مواردی شویم.وی ادامه داد: با توجه به این که دو تن از مدیران سازمان در جلسه مذکور بودند و متقاعد شدند که این اصلاحیه باید صادر شود، لذا برای اصلاح مجوز از سازمان برنامه و بودجه در حال رایزنی و پیگیری هستیم و همزمان کارشناسان امور اداری نگارش حقوق را تهیه کرده اند تا به محض اصلاح مصوبه، به استان ها ابلاغ شود و استان ها نیز می توانند کمتر از سه روز احکام را صادر کنند و می توانیم این احکام را به حقوق مرداد ماه برسانیم.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آمورش و پرورش، سلیمانزاده در ادامه گفت: فرهنگیان توجه داشته باشند انجام کار غیر قانونی، قطعاً پیامدهای مثبتی نخواهد داشت و موجب می شود حتی پس از مدتی پرداخت، مجددا افزایش مذکور از احکام خارج شود، لذا  این موضوع را مجدّانه پیگیری می کنیم و به محض اصلاح مجوز، سریعاً احکام را صادر  و در حقوق مردادماه اعمال می کنیم.

نحوه محاسبه فوق العاده ویژه فرهنگیان

هفته گذشته پیش ضرایب جدید فوق‌العاده ویژه فرهنگیان و معلمان توسط محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد.این میزان حداقل ۲۱ درصد و حداکثر ۲۷ درصد است. فوق العاده ویژه شامل حق شغل + حق شاغل + حق مدیریت + فوق العاده ایثارگری ماده ۶۸ + فوق العاده شغل + سختی کار + بند ی + بند الف است. فرهنگیان باید این بند از حکم حقوقی خود را با هم جمع کنند. سپس مجموع را در ضریب اعلام شده زیر ضرب کنند. البته لازم به ذکر است که این مبالغ میزان افزایش فوق العاده ویژه را نشان می دهد و مبلغ فوق العاده ویژه فعلی با این مبلغ به دست آمده باید جمع شود تا مبلغ فوق العاده ویژه جدید به دست بیاید.

رتبه ۱:

مقطع ابتدایی ضربدر ۱۱ درصد

مقطع متوسطه ضربدر ۱۲ درصد

رتبه ۲:

مقطع ابتدایی ضربدر ۹ درصد

مقطع متوسطه ضربدر ۱۰ درصد

رتبه ۳:

مقطع ابتدایی ضربدر ۶ درصد

مقطع متوسطه ضربدر ۷ درصد

رتبه ۴:

مقطع ابتدایی ضربدر ۶ درصد

مقطع متوسطه ضربدر ۷ درصد

رتبه ۵:

مقطع ابتدایی ضربدر ۶ درصد

مقطع متوسطه ضربدر ۷ درصد

از آنجا که درصدهای اعلامی برای رتبه های یک تا سه همه ۲۱ درصد و برای رتبه چهار، ۲۴ درصد و رتبه پنج، ۲۷ درصد میباشد و چون در رتبه بندی ناقص قبلی مقداری برای هر رتبه افزایش داشتیم در این مرحله بایستی میزان افزایش رتبه بندی قبلی رو کسر کنیم مثلا برای رتبه یک متوسطه قبلا ۹ درصد افزایش داشتیم و اکنون ۲۱ درصد هست پس تفاضل این دو میشه ۱۲ درصدافزایش برای رتبه یک همچنین برای رتبه پنج متوسطه قبلا ۲۰ درصد افزایش داشتیم که اکنون به ۲۷ درصد رسیده پس میزان افزایش رتبه پنج، ۷ درصد خواهد بود.

مجوز ضریب جدید فوق العاده ویژه فرهنگیان

در نامه نوبخت به حاجی میرزایی آمده است: در پاسخ به نامه شماره ۲۹۶۲۲ تاریخ ۹/۳/۱۴۰۰ ، بدین وسیله به آگاهی می رساند که درخواست دستگاههای اجرایی و آن وزارتخانه محترم در برخورداری از حداکثر تا پنجاه درصد سقف امتیاز حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر موضوع بند ۱۰ ماده ۴۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، با توجه به مصوبه شماره ۱۳۸۰۹۱ /ت ۵۰۰۰۰ه تاریخ ۱۵/۱۱/۹۳ هیأت وزیران که این سقف را حداکثر تا سی و پنج درصد تعیین کرده است، قانونی و قابل اجرا نیست.

لذا در این راستا اعمال فوق العاده ویژه موضوع مصوبه مذکور برای مشمولین طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور به میزان حداقل ۲۱ درصد و حداکثر ۲۷ درصدی با رعایت مفاد مصوبه یاد شده و ترتیبات مندرج در جزه (۵) بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۳۰۰ کل کشور و سایر قوانین و مقررات ذیربط از ابتدای سال جاری در سقف اعتبارات مصوب بلامانع است.

نحوه محاسبه فوق العاده ویژه فرهنگیان تا به امروز

برای معلمان ومدیرومعاونین مدارس، از تاریخ ۹۹/۱/۱ فوق العاده ویژه برقرار می گردد که مطابق جدول پایین با توجه به مقطع مقطع اشتغال فعلی پرسنل و عدد رتبه مندرج درحکم کارگزینی درصد متفاوتی دارد.

درصد فوق العاده ویژه  معلمان براساس مقطع:

رتبه(۱): ابتدایی =۱۰ درصد،  متوسطه =۹ درصد

رتبه(۲): ابتدایی =۱۲ درصد،  متوسطه=۱۱ درصد

رتبه(۳): ابتدایی =۱۵ درصد، متوسطه=۱۴ درصد

رتبه(۴): ابتدایی = ۱۸ درصد، متوسطه= ۱۷ درصد

رتبه(۵): ابتدایی = ۲۱درصد، متوسطه=۲۰ درصد

مبالغ بندهای حقوقی موثر:

حق شغل

فوق العاده مدیریت

حق شاغل

فوق العاده ایثارگری

فوق العاده سختی کار

فوق العاده شغل

تفاوت بند (ی)

تفاوت جزء (۱)

بر اساس حکم

تغییر ضریب حقوقی سال ۹۹ (۹۹/۱/۱) باهم جمع کرده و حاصل را در درصد تعیین شده فوق العاده ویژه ضرب می کنیم. مبلغ به دست آمده مبلغ فوق العاده ویژه این پرسنل درسال ۹۹ خواهد بود.

ضریب حقوقی سال ۹۹:   ۲۴۳۸ ریال

منبع: اندیشه معاصر

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی