|

تاریخ دقیق سیزده به در سال 1400/ پیشینه و آیین 13به در

سیزده به در، روز طبیعت است که خانواده ها به طبیعت می روند و روز خودرا در کنار هم در فضایی سرسبز سپری می کنند.

لینک کوتاه کپی شد

یکی از جشن های ایرانیان که از زمان قدیم پابرجاست جشن روز 13 به در می باشد که در معنای جشن گرفتن این روز هنوز هم ابهاماتی وجود دارد و علت های مختلفی رابیان می کنند.

بنابر یک سری منابع سیزده به در، روز طبیعت است که خانواده ها به طبیعت می روند و روز خودرا در کنار هم در فضایی سرسبز سپری می کنند. اما تاریخ دقیق روز 13 به در سال 1400 چه زمانی است؟ با ما همراه باشید تا از تاریخ دقیق آن اطلاع پیدا کنید.

سیزده بدر سال ۱۴۰۰ چند شنبه است ؟

روز جمعه ۱۳ فروردین ماه سال ۱۴۰۰

تاریخ دقیق سیزده بدر ۱۴۰۰ در تقویم قمری

روز ۱۹ ماه شعبان سال ۱۴۴۲

تاریخ دقیق سیزده بدر ۱۴۰۰ در تقویم میلادی

روز ۲ ماه آوریل سال ۲۰۲۱

456190_727

سیزده بدر در تاریخ ایران باستان

همانطور که پیشینه ی جشن نوروز را از زمان جمشید می دانند درباره ی سیزده به در (سیزده بدر) هم روایت هست که :

«... جمشید، شاه پیشدادی، روز سیزده نوروز را در صحرای سبز و خرم خیمه و خرگاه بر پا می کند و بارعام می دهد و چندین سال متوالی این کار را انجام می دهد که در نتیجه این مراسم در ایران زمین به صورت سنت و آیین درمی آید و ایرانیان از آن پس سیزده بدر را بیرون از خانه در کنار چشمه سارها و دامن طبیعت برگزار می کنند ...»

اما برای بررسی دیرینگی جشن سیزده بدر از روی منابع مکتوب، تمامی منابع مربوط به دوران قاجار می باشند و گزارش به برگزاری سیزده به در در فروردین یا صفر داده اند، از همین رو برخی پژوهشگران پنداشته اند که این جشن بیش از یکی دو سده دیرینگی ندارد اما با دقت بیشتر در می یابیم که شواهدی برای دیرینگی این جشن وجود دارد.

تنوع و گوناگونی شیوه های برگزاری یک آیین، و دامنه ی گسترش فراخ تر یک باور در میان مردمان، بر پایه ی قواعد مردم شناسی و فرهنگ عامه، نشان دهنده ی دیرینگی زیاد آن است. همچنین مراسم مشابه ای که به موجب کتیبه های سومری و بابلی از آن آگاهی داریم، آیین های سال نو در سومر با نام «زگموگ» و در بابل با نام «آکیتو» دوازده روز به درازا می کشیده و در روز سیزدهم جشنی در آغوش طبیعت برگزار می شده. بدین ترتیب تصور می شود که سیزده بدر دارای سابقه ای دست کم چهار هزار ساله است.

آیین‌های سیزده‌ بدر

این رویداد دارای آیین‌های ویژه‌ای است که در درازای تاریخ پدید آمده و اندک اندک چهره سنت به خود گرفته است. از آن جمله می‌توان آیین‌های زیر را برشمرد.

- گره زدن سبزه

- سبزه به رود سپردن

- خوردن کاهو و سکنجبین

- پختن غذاهای متنوع به ویژه آش رشته

 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها