|

۳۵ درصد ایران مال فروش رفت

خریدار 30 هزار میلیاردی ایران مال کیست؟

۳۵ درصد سهام ایران مال به شرکت حامی کیان سازه واگذار شده است. مبلغ مورد توافق واگذاری 30 هزار میلیارد است

لینک کوتاه کپی شد

وآیند نماد بانک آینده یکی از سهام گروه بانکی ایران ، صاحب بازار بزرگ ایران مال است. لاکچری ترین بازار تجاری ایران و خاورمیانه در انتهای اتوبان شهید همت، در دهه نود شمسی توسط بانک آینده و شرکت های اقماری علی انصاری ساخته شد و داستان تخلفات میلیاردی ایران مال در شهرداری منطقه ۲۲، همچنان در کانون توجه افکار عمومی قرار دارد.

وآیند ۲۰ آذر ماه امسال اعلام کرد که قصد دارد در مزایده ای ، بخش یا کل سهام شرکت توسعه بین الملل ایران مال که مالک پروژه ایران مال است را به فروش برساند. قیمت پایه ایران مال، بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود.

اخیرا وآیند با انتشار یک گزارش افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف، نتیجه مزایده جنجالی فروش ایران مال را اعلام کرد. طبق این گزارش، ۳۵ درصد سهام ایران مال به شرکت حامی کیان سازه واگذار شده است. مبلغ مورد توافق واگذاری ۳۵ درصد سهام ایران مال به شرکت حامی کیان سازه ، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است. قرار است ۲۰ درصد مبلغ مورد توافق، به مبلغ حدود ۶ هزار میلیارد تومان، سهام بورسی به وآیند انتقال یابد و مابقی بر اساس توافق وآیند و شرکت حامی کیان سازه در قالب بازه زمانی مشخص دریافت شود. خالص ارزش دفتری دارایی انتقالی نیز ۱۱۶ میلیون میلیون ریال اعلام شد.

شرکت حامی کیان سازه از اعضا هیات مدیره شرکت مدیریت سرمایه ارزش آفرین دانا است که از سهامداران عمده وآیند محسوب می شود. به نظر می رسد خریدار ۳۵ درصدی سهام ایران مال، یکی از زیر مجموعه های خود وآیند باشد.

طبق روزنامه رسمی به شماره ۲۲۰۴۰ مورخ ۲۶ آبان ماه سال ۱۳۹۹، شرکت حامی کیان سازه به نمایندگی سید رضا میری، به همراه علی عربی از شرکت مسکن سازان بهشت پویا و ابراهیم محمدی از شرکت اشراق ایمن مهرگان. شرکت احیا منابع افق آینده را تاسیس کرد. این شردارد. حوزه های پولی وبانکی و صنعتی وخدماتی فعالیت دارد. شرکت حامی کیان سازه در ده ها شرکت عضو هیات مدیره است.

وآیند-4

البته نحوه دریافت سهام از شرکت حامی کیان سازه و مدت زمانی که قرار است ۸۰ درصد طلب وآیند از این شرکت دریافت شود، هنوز ابهام است و نیاز به اطلاع رسانی تکمیلی وآیند در زمستان ۹۹ دارد. وآیند، دارایی های بسیاری دارد و یکی از غول های مگامال سازی کشور محسوب می شود. به نظر می رسد در زمستان ۹۹ و سال ۱۴۰۰ شمسی باید منتظر افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف بسیاری از سوی وآیند باشیم.

فروش ایران مال درون سازمانی بود؟

به گزارش تجارت نیوز، محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با فروش ۳۵ درصد ایران مال گفت: برخی شایعات حاکی از انتقال درون سازمانی ایران مال است به نوعی که از این راه سود شناسایی می‌شود و در بازار سهام نیز بی‌سابقه نبوده و قبلا در پدیده شاندیز نیز این اتفاق افتاده است.

خبری‌زاد در ادامه در رابطه با تاثیر این واگذاری بر سهام بانک آینده بیان کرد: سازمان بورس این نماد را به این راحتی بازگشایی نخواهد کرد و باید صورت‌های مالی و سازو کار پرداخت مالی این معامله مشخص شود و احتمالا به مدت زیادی متوقف خواهد بود و این به ضرر سهامداران است.

همچنین پیام آرمان، کارشناس بازارهای کالایی در رابطه با این واگذاری گفت: دیتای دقیقی از شرکت حامی کیان‌سازه که خریدار ۳۵ درصد از ایران مال است در دسترس نیست اما بانک آینده مدت‌ها بود که قصد فروش ایران مال را برای تسویه اوراق بدهی خود داشت و اینکه این ۳۵ درصد با شرایط زمانی به فروش رسیده امری بدیهی است چون شرکت‌ها این مقدار سرمایه را به صورت نقد در دسترس ندارند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی