|

داروی رسیژن کرونا چیست؟

بر اساس جدیدترین آزمایش ها در کشور داروی رسیژن کرونا روی برخی بیماران جواب مثبت داده است.

لینک کوتاه کپی شد

دکتر پیام طبرسی مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نتایج دو مطالعه بالینی داروی اینترفرون بتا-۱آ روی بیماران مبتلا به COVID-۱۹ را تشریح کرد.

پیام طبرسی در گفت‌وگو با خبرنگار فانا (پایگاه تحلیلی خبری دارو و سلامت) توضیح داد: امروز در بیمارستان مسیح دانشوری نتایج دو مطالعه بالینی مربوط به داروی Interferon beta-۱a روی بیماران مبتلا به COVID-۱۹ اعلام شد. براساس نتایج مطالعه اول، داروی Interferon beta-۱a به همراه داروی Kaletra برای ۲۰ بیمار مبتلا به COVID-۱۹ استفاده شد که همه بیماران درمان شدند. وایرولوژیک ریسپانس در این بیماران خوب و کوتاه‌تر از زمان عادی بود و عوارض خاصی از دارو نیز دیده نشد. نتایج این مطالعه در مجله ایمونو فارماکوتراپی چاپ شده است.

وی افزود: مطالعه بالینی دوم نیز به صورت کیس کنترل انجام شد. ۱۵۲ بیمار مبتلا به COVID-۱۹ دو داروی Interferon beta-۱a ساخت داخل (با برند رسیژن) و Kaletra را با هم دریافت کردند و ۳۰۴ بیمار هم در گروه کنترل بودند که فقط داروی Kaletra را دریافت کردند. نتایج این مطالعه به این صورت بود که بیمارانی که داروی Interferon beta-۱a را دریافت کردند، با وجود شدت بیماری، میزان نیاز آنها به بستری در ICU کاهش یافت و میزان مرگ‌ومیر آنها هم به یک پنجم کاهش یافت یعنی در واقع بیمارانی که این دارو را دریافت نکردند، نرخ مرگ‌ومیر در آنها ۵ برابر بیمارانی بود که این دارو را دریافت کردند. نتایج این مطالعه در مرحله داوری بوده و قرار است به زودی چاپ شود.

وی گفت: به صورت همزمان سازمان جهانی بهداشت نیز در تعدادی از کشورهای جهان از جمله ایران در حال مطالعه داروی Interferon beta-۱a روی بیماران مبتلا به COVID-۱۹ است که بیمارستان مسیح دانشوری نیز در این مطالعه حضور دارد و پیش‌بینی می‌شود نتایج آن تا یک ماه دیگر منتشر شود.

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: البته میزان دوزی که ما در مطالعه خودمان برای بیماران استفاده کردیم با میزان دوزی که سازمان جهانی بهداشت در مطالعه جهانی استفاده می‌کند، متفاوت است. ما ۵ دوز Interferon beta-۱a دوازده میلیون واحدی یک روز به بیماران دادیم درحالی‌که در مطالعه سازمان جهانی بهداشت ۳ دوز به بیماران داده می‌شود.

داروی رسیژن کرونا چیست؟

داروی رسیژن کرونا چیست؟

رسیژن نام تجاری اینترفرون بتا-1آ زیر جلدی است. داخل هر فیزیوجکت، یک سرنگ از پیش پر شده قرار دارد که حاوی 44 میکروگرم اینترفرون بتا -1آ به شکل محلول بی رنگ، بدون کدورت و بدون ذره است.

داروی رسیژن برای چه مواردی استفاده می شود؟

رسیژن برای درمان فرم های عود کننده بیماری ام اس استفاده می شود. این دارو، تعداد و شدت حمله ها را کاهش می دهد و روند پیشرفت ناتوانی را کند می کند .

چه زمانی داروی رسیژن نباید مصرف شود؟

در صورت حساسیت به اینترفرون بتا1-آ یا سایر اجزا تشکیل دهنده فرمولاسیون داروی رسیژن نباید مصرف شود .

احتیاطات و نکات حائز اهمیت در استفاده از رسیژن چیست؟

  • در صورت استفاده از هر داروی دیگر، با پزشک معالج خود مشورت نمایید .
  • در صورت تصمیم به بارداری و یا باردار شدن در حین مصرف این دارو، سریعا با پزشک خود مشورت نمایید .
  • به هیچ عنوان از داروی تاریخ گذشته استفاده نکنید .
  • در صورت مشاهده تغییر رنگ، ذره یا کدورت از مصرف فراورده خودداری نمایید .
  • دارو، دور از دید و دسترس اطفال نگهداری شود .
  • توصیه می شود که هنگام استفاده از فرآورده، نام و شماره سری ساخت محصول به منظور حفظ سوابق سری های ساخت استفاده شده، ثبت شود .

مصرف همزمان داروی رسیژن با کدام داروها تداخل دارد؟

در صورت مصرف سایر داروها، مکمل ها و فرآورده های گیاهی و یا گیاهان دارویی با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید .

چه مقدار داروی رسیژن باید مصرف شود؟

مقدار مصرف هر دارو را پزشک معین می نماید. اما مقدار مصرف معمول دارو به شرح زیر است :

داروی رسیژن با دوز 44 میکروگرم (معادل 12 میلیون واحد بین المللی)، 3 بار در هفته بصورت تزریق زیر جلدی استفاده می شود. بهتر است در صورت امکان، تزریق در یک زمان مشخص ) ترجیحا در ساعات غروب ( ، در سه روز مشخص در هفته با فاصله ی حداقل 48 ساعت از یکدیگر (برای مثال شنبه، دوشنبه، چهارشنبه) صورت گیرد . در هر تزریق کل دارو (0.5 میلی لیتر) تزریق شود .

آیا مصرف رسیژن در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟

چنانچه در دوران بارداری (یا شیردهی) هستید، پیش از مصرف رسیژن با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید .

در صورت فراموش نمودن یک یا چند نوبت از مصرف دارو چه باید کرد؟

در صورت فراموش نمودن یک یا چند نوبت از مصرف دارو، برای گرفتن دستورالعمل تزریق، با پزشک خود تماس بگیرید .

در صورت مصرف بیش از مقدار توصیه شده دارو چه اقدامی انجام شود؟

از مصرف دوز اضافی دارو باید اجتناب گردد و در صورت مصرف دوز اضافی به صورت تصادفی، با پزشک یا داروساز خود برای توصیه­ های بیشتر تماس حاصل فرمایید .

داروی رسیژن چه عوارضی دارد؟

هر دارو به موازات اثرات درمانی ممکن است باعث بروز بعضی عوارض ناخواسته نیز شود. اگرچه همه این عوارض در یک فرد دیده نمی شود.

در صورت بروز عوارض زیر با داروساز یا پزشک خود مشورت نمائید:

معمولا در اثر مصرف اینترفرون بتا علائم شبه آنفولانزا بروز می کند.

این علائم شامل سردرد، تب، درد مفاصل و عضلات و لرز می باشد . این عوارض معمولا خفیف هستند و در شروع درمان شایع ترند و با ادامه مصرف دارو، کمتر می شوند .

اگر هرکدام از این عوارض شدید و یا پایدار باشد باید با پزشک خود تماس بگیرید .

واکنش های محل تزریق شامل موارد زیر می باشد : قرمزی، تورم، تغییر رنگ محل، التهاب و درد .

این واکنشها در طی درمان و با گذشت زمان کاهش پیدا می کند . پس هیچگاه بدون مشورت با پزشک درمان را قطع نکرده یا میزان دارو را تغییر ندهید .

واکنش آلرژیک شدید یک اورژانس است و نیاز به درمان فوری دارد .

(در صورت بروز علائم ناخوشایند دیگر که احتمال می­دهید ناشی از مصرف دارو باشد، داروساز یا پزشک خود را مطلع سازید).

شرایط نگهداری داروی رسیژن چگونه است؟

  • داروی رسیژن باید در دمای 2 تا 8 درجه سانتی گراد (در یخچال) نگهداری و از یخ زدگی محافظت شود .
  • دارو در جعبه اصلی و دور از نور نگهداری شود .
  • از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری شود .
  • دارو دور از دید و دسترس اطفال نگهداری گردد .
داروی رسیژن کرونا چیست؟

داروی رسیژن کرونا جواب داد

نشست تخصصی به‌منظور بررسی نقش داروی رسیژن ( داروی ام‌اس) در کاهش مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری با حضور ولایتی رئیس بیمارستان مسیح دانشوری، زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران و جمعی از پزشکان و متخصصان این مرکز برگزار شد.

در ابتدای این نشست ولایتی گفت: تلاش‌های فراوانی برای دستیابی به درمان مناسب و داروی تأثیرگذار شکل‌گرفته و در بیمارستان مسیح دانشوری باهمت متخصصان و پزشکان، گام‌های ارزشمندی در حوزه پژوهشی شکل‌گرفته که امیدواریم هر چه زودتر نتایج مثبت آنان در اختیار قرار گیرد و امروز هم قرار است دارویی را برای مقابله با کرونا رونمایی کنیم که می‌تواند نقش مهمی در ‌کاهش مرگ‌ومیر بیماران داشته باشد.

وی افزود: یکی از داروهای مورداستفاده، رسیژن است که در درمان بیماران کرونایی اثرگذاری فراوانی داشته و می‌توانیم با استفاده از این دارو تا حدودی با بیماری مقابله کنیم که با کسب مجوز از وزارت بهداشت و رعایت قوانین مربوطه از آن استفاده‌شده و تا حدود ۵ برابر نسبت به قبل بهبودی داشته‌ایم هرچند که باید مطالعات در سطح وسیع‌تری توسعه یابد که با هماهنگی وزارت بهداشت طراحی و اجرا خواهد شد.

در ادامه علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونای استان تهران هم با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در مرکز مسیح دانشوری گفت: لازم می‌دانم تا به‌طور خاص از مدیریت و تلاش‌های مجدانه تمامی پزشکان، متخصصان و کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا ایستادگی کرده‌اند و اتفاقات بسیار مهم و مناسبی را در این بیمارستان رقم‌زده‌اند تشکر کنیم، ضمن آن‌که استفاده خردمندانه و دقیق از داروها، تجویزهای درست، پژوهش‌های انجام‌شده، به‌کارگیری همه امکانات و ظرفیت‌ها برای مقابله همه‌جانبه با بیماری و ارائه خدمات به بیماران در این مرکز قابل‌تقدیر است.

در ادامه جلسه برخی از متخصصان و پزشکان در خصوص این دارو و تأثیرات استفاده از آن مطالبی را ارائه کردند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی